skip to Main Content

Reluxa fából

Napjaink modern divatjának köszönhetően ismét hódítanak a fa, Illetve a fából készülő termékek.

A fa reluxa a lakásnak akár egy tökéletes belső kiegészítője is lehet egy gyönyörű, fa nyílászárónak. A lamellák elforgatásakor szabályozhatjuk itt is a lakásba beáramló fénnyel, úgy hogy közben egy csodálatos természetes látványban részesülünk!

Ez a fa rendkívül könnyű, ugyanakkor igen szívós anyag.

A több felületkezelési eljárásnak köszönhetően, kitűnő, tartós reluxa lamellák készülnek ebből a természetes anyagból!

A fa reluxa kezelése a 25 mm-es változatnál, és a kisebb felületeknél megegyezik a súlyzáras alumíniumreluxáéval. Az 50 mm-es lamellákkal készülő fa reluxa már két különálló zsinóros kezelőegységgel, működtethető. Anyagvastagságuk jellemzően 2 – 3 mm. ezért számolni kell a reluxa felhúzott állapotában az un. gyűjtési magassággal!

Ez természetesen mindig a teljes fa reluxa mérettől függ!

A színválaszték 6 – 8 pácolt alapszínből áll, azonban ezek a színek általában hasonlatosak a mai divatos színű fa nyílászárókhoz. Kérje ingyenes árajánlatunkat!

A fa reluxa lamellái több színben rendelhetők. A 25 és 50 mm széles lamellák dőlésszögének állítása az alumínium reluxáknál megszokott pálcás megoldással, a lamellák színével harmonizáló, préselt farúd pálcával lehetséges, míg a lamellák felhúzása és leengedése ennél is zsinórral történik.
Az 50 mm széles fa lamellákkal készülő fareluxák dőlésszögének állítása 150 cm szélesség felett csak zsinóros szerkezettel oldhatóak meg, fapálcával nem.
A fareluxához tarozó karnis a lamellákkal tökéletesen harmonizáló színű, mellyel színben megegyező takaróléc fed. A 25 mm-es fareluxát a kisméretű, 25×25 mm-es karnisnak köszönhetően nyíló szárnyra is szerelhetjük, kétoldalt zsinórral vezetett és feszített változatban. Természetesen nálunk a nyíló szárnyra történő szereléskor a feszített kivitel is alapáron kérhető. A fa reluxa kizárólag kézi működtetésű kivitelben tudjuk vállalni, motoros nem létezik.

A reluxa lamellái maximum 230cm széles, a magassága 300 cm-nél nem lehet magasabb. A maximális felület legfeljebb 4 m2 lehet. A fa reluxa által összegyűjtött 25 mm széles lamellák magassága a felhúzott állapotban a kiengedett magasság 14%-a, amihez még a karnis 50 mm-es magassága hozzáadódik. 50 mm széles lamellák esetén körülbelül a magasság 10%-a plusz 7,5 cm a karnisra és a zárólécre. A lamellák színárnyalata a fa természetes tulajdonságából adódóan akár 15%-kal is eltérhet a színmintában szereplő színtől.

A fa reluxáinkhoz minden esetben egy ipari célra termesztett fa fajtából készítjük, így a fa reluxa megvásárlása esetén Ön nem járul hozzá egyetlen védett fa kivágásához sem.

Back To Top