skip to Main Content

Isoline típusú reluxa

Nem régóta létezik a reluxák legújabb generációja az ISOLINE reluxa, amely akár a teljes fényzárásra is képes! Az optika valamint a funkció optimális harmonizálásának köszönhetően az isoline reluxa egyre elterjedtebb a lakosság körében. Ez a reluxa típus technikailag a legkifejlesztettebb változat, ami már magába foglalja az előző modellek előnyeit is. A karnis valamint a takaróléc egyesítésével egy kompakt felső profil keletkezett, amivel kiküszöböltük az előző típusok hátrányait is. A lamellák pazar színskáláját kínáljuk akár szín azonos karnissal és alsó profillal.

Az ISOLINE reluxának háromféle rögzítési módja van

 1. a nyílászáró üvegezőlécei közé rejtett konzollal
 2. a gyöngylánc-rögzítő a nyílászáróra csavarozva
 3. a feszítő zsinór rögzítése a nyílászáróba fúrva

Így a reluxa mozgatásához már nincs szükség a bovden vagy forgópálcára sem. A reluxa lamellái itt is 16mm-es illetve 25mm -es, alumínium profillal a közepén vagy szélén átvezetett létrával vannak.  A záróléce alumínium.

Az alumínium tok mérete: 28 mm X 48 mm, műanyag takarótok véggel. A gyöngylánc fehér színű, az üvegpálca átlátszó műanyag.

Létezik motoros változatban is, ami lehet kapcsolós vagy távirányítós.

 • A Feszített kivitel (bukó ablakok esetén ajánlott)
 • Fokozattan fényzáró kivitel (Lamella szélén átvezetett létrával)

Megjegyzés: a motoros működtetés esetén fontos meghatározni, hogy a motor helyzete jobbos, vagy balos elhelyezkedésű legyen.
Fontos még a nyílászáró nyitása, és dőlésszöge is.

Ez a típus minden esetben közvetlenül az üvegező léc nyílásába kerül felszerelésre, tökéletesen lefedve a rendelkezésre álló felületet.
Mind a lamellák, mind pedig a reluxa karnis tekintetében, megtalálhatók a mai igen divatos, famintás, antikolt, színek is, valamint természetesen a már megszokott RAL. színskála bármely színárnyalata.

Reluxa szerelése

A reluxa mérése: Minden esetben a nyílászárón az üvegező lécek közti távolságot kell lemérni, vagyis a belülről látható üveg teljes méretét kell alapul venni. Először mindig a szélességet majd a magasságot kell megadni. Fontos, hogy a teljes szélességi méretből levonjunk 0,3-0,5 mm-ert, hogy a lamelláknak akadálymentesen tudjanak fel illetve le mozogni. Végül a kezelés irányát kell megadni, hogy jobb vagy bal legyen-e.

Isoline reluxa: Rögzítése a nyílászáró üvegezőlécei közé rejtett konzollal történik. A gyöngylánc-rögzítő valamint a feszítő zsinor itt is a nyílászáróra van rögzítve.

Az alumínium karnis: 28 mm X 48 mm. A konzol takarótok véggel van takarva. A gyöngylánc fehér.

A reluxa fő alkalmazási területei

 • Lakások nyílászáróinak árnyékolása
 • Irodák árnyékolása
 • Számítógépes szobák, munkahelyek ideális árnyékolója
 • Nagy előnye, hogy alkalmazható vizes, párás helyiségekben is

A reluxa leggyakoribb meghibásodási okai

 1. Reluxa fordító pálca csere
 2. Reluxa fordító létra csere

Véleményem szerint, létra szakadása esetén, a reluxa cseréjét tudnám javasolni.

Cégünk foglalkozik reluxák javításával is!

Back To Top